crònica d’un cap de setmana musical

Dissabte 20 de juliol de 2013

Eren les 21h30m quan des del Carrer de Fora arrancava el passacarrer de les bandes participants en el XI Festival de Bandes de Sella. La Unió Musical La Nucia, seguida de la Unió Musical l’Aurora de Sella travessaven els carrers fins arribar a la plaça del poble. Una plaça repleta de gent que esclatà en aplaudiments al sentir  les primeres notes de les agrupacions musicals.

La primera part va correr a càrrec de la banda Unió Musical la Nucia, que dirigida pel seu director Ramón Lorente Yáñez, va obrir el concert amb el pasadoble “El batallón de los zapatos rotos”; les sarsueles “el tambor de granaderos” i “la boda de luis alonso” van precedir a la brillant compossició de Otto Schawarz  “Bonaparte”. Fora de programació, els nucieros van voler regalar-nos el tema “Cançó de batre de Sella”, (interpretat, tems enrere, amb el cantautor de música tradicional valenciana Pep Botifarra).

IMG_0976

La nostra banda, la Unió Musical l’Aurora de Sella, baix la batuta del seu director Miquel Morales Climent, va ser l’encarregada de tancar el Festival. Una estrena molt esperada encetava esta segona part, el pasadoble compost pel director de la banda de Sella,titulat “Pep el Sereno”,nom del seu ja desparegut avi, al qual li va voler dedicar. Dos poemes sinfònics “El Arca de Noé” i “Trips” del jové compositor Oscar Navarro i, la marxa “Noces de llibertat” del compositor alcoià Amando Blanquer, van clausurar el XI Festival de Bandes de Sella.

L’obsequi de banderins a les dos bandes, la rifa del famós cuixot, els agraïments a tots els colaboradors, public assistent, socis, i músics, i un xicotet convit van acomiadar una gran velada musical.

Diumenge 21 de juliol de 2013

Les 19:30 en el rellotge de la plaça, la partida de pilota encara per finalitzar, i la Rondalla de Sella començava a fer sonar les primeres notes musicals del concert. Un concert dedicat íntegrament al mon de la Sarsuela en el que El Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella va cedir les seues humilds però entregades veus.

La primera part del concert va actuar només la Rondalla, i baix la direcció del seu mestre José Ignacio Baeza Blasco, va interpretar “Los Nardos” “La Gran Vía” i “Katiuska”.

La segona part, el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella va acompanyar a l’agrupació de la Rondalla. Es van interpretar 6 sarsueles, les tres primeres, ” La Rosa del Azafrán”, “Luisa Fernanda” i “La del Soto del Pareal” baix la batuta del nostre mestre del Cor, David Más Català.

“La verbena de la Paloma” “Don Gil de Alcalà” i “El último romàntico”, baix la direcció del mestre de la Rondalla, van ser les encarregades de clausurar el concert i també un cap de setmana eminentment musical.

I és que, si Sella hagués de tenir algún sinònim, no hi ha cap dubte que música (en termes generals), seria ú d’ells.

(Totes les fotos del XI Festival de Bandes de Sella,  ACÍ)

Pots sentir de nou els concerts al Especial de La Coveta dels Somnis, a Cabiló Ràdio.

XI Festival de Bandes Musicals 2013

Informem que, el proper dissabte 20 de juliol a les 21h es celebrarà el XI FESTIVAL de BANDES de MÚSICA de SELLA a la Plaça Major del poble.

Enguany tenim el plaer de contar amb la Banda Unió Musical La Nucia, que actuarà en primer lloc oferint-nos la primera part del concert, i la Banda Unió Musical l’Aurora de Sella que ens oferirá la segona part.

En finalitzar l’actuació hi haurà un xicotet vi d’honor per a tots els musics participants. Esperem ens acompanyeu en tan esplèndid acte, estem preparant-lo per a que així siga.

Organitza l’acte La Societat Musical l’Aurora de Sella; col.labora, l’Ajuntament de Sella

Intercanvis Musicals 2013

Enmarcat en la X Campanya d’Intercanvis Musicals, el passat 7 de juliol, vam tindre el plaer de assistir al magnífic concert que ens va oferir  la Banda La Unión Musical de Hondón de las Nieves.

L’objetiu fonamental d’estos concerts és el de la promoció musical i foment de la interrelació entre les diferents Societats Musicals de la Comunitat Valenciana integrades en la Federació de Societats Musicals.

la foto-169

Dirigits pel seu mestre, Emilio José Alpera Alted, en la primera part del concert van poder escoltar les següents obres:

CIELO ANDALUZ……………………………P. Marquina

IBÉRICA………………………………………..Rafael Talens

I Introducció i dansa de les Vetes

II Dança dels Cabuts

III Dansa de carrer

D’UN PASSAT EN PRESENT……………….Ildefonso San Cristobal

I,en la segona part,

JOSE RAMON……………………………….Ramón Mas López

INDIANA JONES SELECTION…………..John Williams

BALLET LE CID (CASTILLA)……………..Massenet-Lejeune

JUANITO “EL JARRI”……………………..Ignacio S´nchez Navarro

 

El proper 21 de setembre el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella anirà a l’auditori de Hondón de las Nieves per a oferir un concert. Esperem ens acompanyeu en tan important actuació.

Anirem informant al respecte.

 

 

 

Audició fi de curs musical

El dissabte 6 de juliol per la vesprada els xiquets i xiquetes de l’escola de música van oferir una audició per a celebrar el final de curs.

El xiquets i xiquetes nerviosos i emocionats davant del nombrós públic assistent, ens van fer passar una bona vesprada de música, acompanyats pels seus corresponents mestres que durant el curs escolar han estat ajudant-los i ensenyant-los eixe meravellós llenguatge anomenat, llenguatge musical.

Mestres que de forma quasi desinteressada ensenyen als xiquets música, i el que és més important, amar la música. És molt important este sentiment d’amor per la música que recorda molt a un passatge del famós llibre “el principito” que textualment diu: “Abans de construir un barco, apren a amar el mar”. i que extrapolant-la al món de la música podria quedar de la següent forma: “Abans d’ensenyar les notes musicals, apren a amar la música”. Este hauria de ser el principal objetiu de l’ensenyament de la música. Ensenyar a amar-la i a sentir-la, ja que, una vegada aconseguit este objetiu, la resta ja ve a soles.

Des de la Junta Directiva és va agraïr al públic assistent la seua inestimable presència, és va donar l’enhorabona als xiquets i xiquetes per l’esforç realitzat durant l’any i se’ls va animar a continuar estudiant i aprenent música, per a poder formar part el més aviat possible de la Banda de Sella. És va felicitar als mestres la gran tasca realitzada amb tots ells i finalment es va poder disfrutar de l’audició musical.

Moltes gràcies a tots.

A continuació un recull de fotos del dia de l’audició.