I Curs de direcció per a Banda de Música

La Unió Musical L’Aurora de Sella organitza el I Curs de Direcció per a Banda amb la intenció de passar uns dies formatius d’alta exigència i millorar així el nivell de la banda. Serà a Sella, del 16 al 19 de juliol de 2018.

Amb aquesta iniciativa volem donar l’oportunitat als joves (i no tant) directors del nostre voltant a passar uns dies amb el mestre José Alberto Pina, una de les figures més prometedores de la composició i direcció de les bandes del món i que serà qui done el punt de partida a una experiència que esperem poder repetir anys vinents.

El curs consistirà en classes teòriques en grup i pràctiques amb la banda, de les quals quedaran documents gràfics (videos), també analitzables durant el curs. Per concloure’l, tindrà lloc un concert que serà enregistrat per RadioBanda la nit del dissabte, on els participants actius, tindran l’oportunitat de dirigir allò treballat a les classes.

El curs comptarà amb un màxim de huit (8) alumnes actius i fins a vint (20) oients.

Com alumnes actius tindran preferència especialitats de direcció titulats o professionals en actiu.

Continguts del curs:

 1. La tècnica de direcció.
 2. L’estudi de la partitura. Anàlisi.
 3. Transcripcions.
 4. Psicologia i tècniques d’assaig.
 5. Programació.
 6. El repertori bandístic.
 7. El procés de composició.
 8. El músic i la seua personalitat.
 9. Concertació. Pràctica amb la banda.
 10. La música de José Alberto Pina.

El preu del curs és el següent:

 • 180€ alumnes actius.
 • 60€ alumnes oients.

Per formalitzar la inscripció empleneu la fitxa d’inscripció disponible a aquesta web, adjuntant el vostre curriculum. Els alumnes actius abonaran 60€ en el moment de la inscripció, mitjantçant transferència bancaria i 120€ prèviament al començament del curs.

Els alumnes oients abonaran 60€ en el moment de la inscripció.

Pots descarregar el fullet informatiu del curs, així com el programa del mateix, des d’ací:

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu contactar amb Miquel Morales (director de la Unió Musical L’Aurora), al telèfon: 699 313 721 o bé a través del correu banda@umlaurora.org

ATENCIÓ: Obrirem la inscripció l’1 de març!!

Actualitzacions:

 1. (21/04/2018) Per motius organitzatius i compromisos ineludibles de la banda, la data del curs es modifica i és realitzarà del 16 al 19 de juliol 2018.
 2. (22/04/2018) Una vegada completat el número d’alumnes actius del curs, queda només oberta la inscripció per a alumnes oients.

FITXA D’INSCRIPCIÓ:

Aneu a la barra d'eines