El nostre director

MIQUEL MORALES CLIMENT

Naix a Barcelona el 1982, encara que de molt petit es trasllada a Sella. Amb 7 anys entra contacte amb la Unió Musical l’Aurora, i dos anys després comença a tocar el clarinet a la banda. Estudia amb Miquel Àngel Mas a l’escola de música de l’Aurora i cursa el Grau Elemental per lliure al conservatori Oscar Esplà d’Alacant. Amb 13 anys es matricula al conservatori Pérez Barceló de Benidorm, on obté el títol de Grau Mitjà en l’especialitat de clarinet amb professors com Pedro Salinas o Jose Miguel Moyá. En aquest mateix conservatori cursa el Grau Elemental de violí.

Amb només 19 anys -resulta ser l’alumne més jove- participa en cursos de direcció de banda i orquestra “Vila de Mutxamel”, impartits pels mestres Juan Antonio Espinosa i Francisco Cabrelles.

Amb 20 anys es trasllada a Barcelona per estudiar jazz i música moderna al 
Taller de Músics, amb mestres de la talla de Vicenç Martín, Ion Robles, Vicent Solsona, Martí Ventura i Joan Chamorro. Amb aquest últim cursa tot el programa d’estudis equivalent huí al “Titol Superior” de Música Moderna. En aquest període Miquel comença a incorporar-se professionalment al món de la música treballant per a la companyia Alexia  en l’espectacle “Pequeña historia del Jazz” , representat a escoles de tota Espanya i exercint de professor de llenguatge musical i clarinet a l’escola de música ” Virginia Blanch” de Barcelona.

En tornar a Sella, el 2006, dirigeix la banda juvenil i exerceix de professor de llenguatge musical i vent-fusta a l’escola de la Unió Musical l’Aurora on l’any 2011 entra com a director titular de la banda fins a l’actualitat i amb la que ha actuat a llocs com el ADDA o el “Palau de les Arts Reina Sofia” i obté un 2on premi al ” 46 Certamen Provincial d’Alacant ” celebrat a Calp el passat 26 de Febrer de 2017. També realitza nombroses entrades de “Moros i Cristians” amb agrupacions de mes de 100 musics en “capitanies”, “alfereçies” i “filaes especials” a La Vila Joiosa, El Campello, San Blas (Alacant), Altea, Mutxamel, etc…   molt sovint amb composicions propies.

L’any 2013 es matricula en el curs de composició per a bandes simfòniques i música de cinema de Càlig impartit pel mestre Óscar Navarro on comença a compondre per a grans formacions.

Ha estat  becat en tres ocasions (16/17/18) per a la realització dels “Symphonic Bands Workshops” en direcció i composicióal “Berklee College of Music de València”, coordinat pels mestres Gregory Fritze i Rafa Sanz-Espert.

Ha estat convidat a dirigir diferents agrupacions com l’Ateneu de la Vila Joiosa , la Agrupació Musical Mediterraneo , la Unió Musical de Benidorm i la Societat Musical l’Aliança de Mutxamel. Aquesta última li brinda homenatge el passat 4 d’Agost de 2018 en un concert monogràfic de la seva obra on el seu nom passa a formar part del ” Passeig de la Festa” de Mutxamel ,al costat dels millors compositors  de música festera del pais.        A mes treballa en assajos de la seva música amb la ” Banda Municipal d’Alacant”(estrena de l’obra ” Alejandro Magno”) ,la ” Orquestra de vents i percussió” del conservatori professional “Pérez Barceló” de Benidorm(estrena de l’obra Merlín), la ” Unió Musical d’Agost” i la ” Verge de la Pau” (C.A.C) entre altres.

Es autor de mes 20 obres escrites per a banda  de “música festera” i “música simfònica” entre les que destaquen les marxes “Apocalipto” i “Somni”, i  les obres “Alejandro Magno” i “Merlin”

El passat 9 d’octubre( 2016) presenta el CD monogràfic de la seva obra “De poble; música i mestre” a l’Auditori de la Vila Joiosa, gravat per la Unió Musical l’Aurora de Sella al maig del mateix any per l’equip mòbil de “Bandística”. A mes la seva obra “Alejandro Magno” ha estat enregistrada per la “Banda Marcial de Gueifaes” ( Portugal) el passat 2017 per la companyia Afinaudio.

Es director dels “Cursos de direcció” per a banda organitzats per la ” Unió Musical l’Aurora de Sella” i impartits pel metre “José Alberto Pina” on també realitza algunes classes com a professor.

Actualment perfecciona la seva faceta de direcció de banda amb el mestre ” Rafa Sanz-Espert” i la de composició amb “Oscar Navarro” i en el poc temps que fa que compon per a grans formacions la seva música ha estat interpretada en certamens de mùsica festera i provincials ,a banda de per més de 40 societats musicals repartides per tota la geografia española i portuguesa.

PREMIS, CURSOS I ALTRES
– 2on Premi al 46″ Certamen Provincial d’Alacant” celebrat a Calp amb la “Unió musical l’Aurora de Sella”.
– Participació al “Primer encuentro de dirección de bandas” a Benidorm 2017
– Participació als ” Cursos internacionals de Benidorm” amb Yehuda Gilad(Clarinet) i Pedro iturralde (Jazz)
– Membre de la Big Band de la Universitat d’Alacant dirigida per Ramón Cardo els anys 2007/2008.
– Cursos de composició amb Saül Gomez (2017)

Apren a tocar de forma autodidacta els saxos , el piano , la dolçaina, la percussió i el baix electric. Tocant aquest ultim funda el grup de música moderna Komfusió amb el que enregistra 2 cd ( Retrobem els origens i Un poble de cançons) amb el segell discogràfic Mesdemil , compartint cartell amb grups com “Obrint Pas”i “La Gossa Sorda” als millors festivals de música en valencià del pais com el “Feslloch” en repetides ocasions.
Ha col-laborat en diferents sessions de gravació com a music de estudi amb els grups “Musicants” o ” Sant Gatxo” entre altres.

 miquel.morales@umlaurora.org

Cambiar idioma »