Un poc d’història

La Unió Musical L’Aurora de Sella va ser creada l’any 1974, encara que hi ha dades que acrediten l’existència d’una antiga societat musical que va ser creada l’any 1926 i què és va extingir l’any 1963. La nova societat va començar a gestar-se en el mes d’agost de l’any 1973, encara que la seua primera actuació pública va ser en la processó de Divendres Sant en la Setmana Santa de 1974. La primera actuació fora de la nostra localitat es va fer esperar quasi un any, Falles de València de 1975.

Des de llavors ha actuat per tota la geografia del País Valencià, d’altres Comunitats Autònomes com Murcia i Catalunya, i també fora de l’estat espanyol. Les actuacions han estat en el marc de festes majors, de moros i cristians, patronals i populars de nombroses poblacions. La nostra societat musical també ha oferit nombrosos concerts i festivals de bandes de música tant a Sella com moltes altres poblacions.

La Banda de Sella ha estat guardonada en diferents ocasions en l’Entrada de Bandes de les Fogueres de Sant Joan a Alacant. En les Falles de València rep el “Bunyol d’Argent” l’any 1984 en reconeixement pels mèrits acreditats. També ha rebut l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana pel foment de la cultura, i la Medalla de Belles Arts del Ministeria de Cultura.
La Unió Musical l’Aurora de Sella ha participat en diferents certàmens aconseguint els següents guardons:

  • Premi a la Millor Direcció en el I Certamen Costa Blanca celebrat a Calp.
  • Tercer premi en el Certamen de les Festes Patronals de Benidorm l’any 1980.
  • Primer premi en el II Certamen de la Marina Baixa celebrat a La Nucia l’any 1981.
  • Participa en els certàmens de la Diputació Provincial d’Alacant en els anys 1982 i 1983.
  • Tercer premi en el Certamen de Pasdobles de les Fogueres de Sant Joan l’any 1986.
  • Primer premi en el Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, quarta categoria, de l’any 1999 celebrat a Banyeres de Mariola (obra lliure “Oregon”).
  • Primer premi en el Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, tercera categoria, de l’any 2001 celebrat a Benissa (obra lliure “Cançons de mare”).
  • Segon premi en el XXXIV Certamen de la Diputació Provincial d’Alacant, tercera categoria, de l’any 2005 celebrat a Orba (obra lliure “Simfonia Índia”)

L’any 1996 grava amb la televisió autonòmica Canal 9, el programa “Una Música un Poble”. L’any 2006 participa en la gravació del CD “Músiques de Sella” que recull les diferents melodies i ritmes del nostre poble; i l’any 2009 participa al II Festival de Música Festera Llàgrimes de Santa Marta a la Vila Joiosa; actuació que ha donat lloc al CD amb el nom “MÚSICA POLVORA I DESEMBARC tres bandes, tres autors”.

Actualment la societat compta am la col•laboració de 220 socis. La banda de música consta de 54 components en les diferents cordes, vent-fusta, vent-metall i percussió. L’escola de música de la societat compta en l’actualitat amb 30 alumnes i 7 professors en les diferents assignatures: llenguatge musical (iniciació, 1r, 2n, 3r, i 4t cicle i adults), cor, vent fusta, vent metall i percussió.

En febrer de 2007 es crea el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella, realitzant el seu debut el 17 d’agost del mateix any. En el seu inici comptava amb 20 membres, xifra que ha crescut fins arribar als 34 actuals. Les primeres actuacions van ser a Sella i acompanyats per la Banda de la societat, amb el temps i l’esforç de tots els membres han aconseguit realitzar actuacions a capella i assolir un ampli repertori, des d’havaneres a música sacra.

Des de la seua creació l’any 1974, la banda ha tingut diferents directors titulars: En Vicente Llorca Pérez, director fundador, En Urbano Piqueres Sales, En Jose Vicente Asensi Seva, En Juan Bautista Falcó Andrés, En José Antonio Pérez Botella, En Jaume Asensi Seva, En Miquel Angel Mas Pérez, i des d’agost de 2011  fins l’actualitat, En Miquel Morales Climent.

Els diferents presidents des de la seua refundació fins a l’actualitat han sigut: En Ramon Bou Seva, En Alfonso Jorquera Maça, En Salvador Garcia Cerdà, En Miquel Àngel Màs Pérez, En José Llorca Asensi, En Francisco Javier Màs Miralles, En Salvador Garcia Màs, En Garpar Manero Orquín, En Sergio Garcia i Climent, Na Amparo Alemany Climent i actualment  En José Antonio Blanes Garcia.

En definitiva des de 1974 fins a l’actualitat cal destacar la gran contribució d’aquesta societat en l’ensenyament i la divulgació de la cultura musical.

banda@umlaurora.org

Cambiar idioma »