Orient Express

L’Orient-Express és un tren de luxe que, des de 1883, ha fet el viatge entre París (Estació de l’Est) i Istanbul, amb parades a diferents capitals europees. Tant la decoració com el vaixell van ser dissenyats en els anys 20, per René Lalique.

Després d’alguns canvis de trajecte i de dos interrupcions a causa de la guerra mundial, entre 1914 i 1921 i entre 1939 i 1945, va finalitzar el seu servei regular el 1977 per la competència de l’avió.
L’obra Orient Express va ser un encàrrec que la BBC va realitzar a Philip Sparke el 1986. Havia de presentar-se a un concurs de composició de nova música per a banda, on va guanyar el primer premi.

Durant l’audició de la partitura es poden imaginar els diferents escenaris pels quals el llegendari tren transcorria des que abandonava l’estació de París fins que arribava a Constantinobla (Istanbul).

En breu podreu pujar al nostre tren de la mà de L’Unió Musical L’Aurora, entretant, ací podeu escoltar la partitura:

http://www.divshare.com/flash/playlist?myId=10914334-be5
Author Image
comunicacio
Cambiar idioma »