crònica d’un cap de setmana musical

Dissabte 20 de juliol de 2013

Eren les 21h30m quan des del Carrer de Fora arrancava el passacarrer de les bandes participants en el XI Festival de Bandes de Sella. La Unió Musical La Nucia, seguida de la Unió Musical l’Aurora de Sella travessaven els carrers fins arribar a la plaça del poble. Una plaça repleta de gent que esclatà en aplaudiments al sentir  les primeres notes de les agrupacions musicals.

La primera part va correr a càrrec de la banda Unió Musical la Nucia, que dirigida pel seu director Ramón Lorente Yáñez, va obrir el concert amb el pasadoble “El batallón de los zapatos rotos”; les sarsueles “el tambor de granaderos” i “la boda de luis alonso” van precedir a la brillant compossició de Otto Schawarz  “Bonaparte”. Fora de programació, els nucieros van voler regalar-nos el tema “Cançó de batre de Sella”, (interpretat, tems enrere, amb el cantautor de música tradicional valenciana Pep Botifarra).

IMG_0976

La nostra banda, la Unió Musical l’Aurora de Sella, baix la batuta del seu director Miquel Morales Climent, va ser l’encarregada de tancar el Festival. Una estrena molt esperada encetava esta segona part, el pasadoble compost pel director de la banda de Sella,titulat “Pep el Sereno”,nom del seu ja desparegut avi, al qual li va voler dedicar. Dos poemes sinfònics “El Arca de Noé” i “Trips” del jové compositor Oscar Navarro i, la marxa “Noces de llibertat” del compositor alcoià Amando Blanquer, van clausurar el XI Festival de Bandes de Sella.

L’obsequi de banderins a les dos bandes, la rifa del famós cuixot, els agraïments a tots els colaboradors, public assistent, socis, i músics, i un xicotet convit van acomiadar una gran velada musical.

Diumenge 21 de juliol de 2013

Les 19:30 en el rellotge de la plaça, la partida de pilota encara per finalitzar, i la Rondalla de Sella començava a fer sonar les primeres notes musicals del concert. Un concert dedicat íntegrament al mon de la Sarsuela en el que El Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella va cedir les seues humilds però entregades veus.

La primera part del concert va actuar només la Rondalla, i baix la direcció del seu mestre José Ignacio Baeza Blasco, va interpretar “Los Nardos” “La Gran Vía” i “Katiuska”.

La segona part, el Cor de la Unió Musical l’Aurora de Sella va acompanyar a l’agrupació de la Rondalla. Es van interpretar 6 sarsueles, les tres primeres, ” La Rosa del Azafrán”, “Luisa Fernanda” i “La del Soto del Pareal” baix la batuta del nostre mestre del Cor, David Más Català.

“La verbena de la Paloma” “Don Gil de Alcalà” i “El último romàntico”, baix la direcció del mestre de la Rondalla, van ser les encarregades de clausurar el concert i també un cap de setmana eminentment musical.

I és que, si Sella hagués de tenir algún sinònim, no hi ha cap dubte que música (en termes generals), seria ú d’ells.

(Totes les fotos del XI Festival de Bandes de Sella,  ACÍ)

Pots sentir de nou els concerts al Especial de La Coveta dels Somnis, a Cabiló Ràdio.

Author Image
comunicacio
Cambiar idioma »